30.05.2017 13:42

Gio: "Moeite om Kuyt op de bank te zetten"

Trainer Giovanni van Bronckhorst vond het lastig om Dirk Kuyt buiten de lijnen te houden. "Als coach was het een 'makkelijke' beslissing, maar persoonlijk had ik er moeite mee", geeft hij aan.

"Je bent natuurlijk verantwoordelijk voor je team. Dat blijft zo. Jens Toornstra deed het gewoon heel goed. Het was daarom moeilijk om Dirk Kuyt ernaast te zetten. Met die reserverol heeft ook hij het wel even moeilijk mee gehad. Maar we zijn altijd helder geweest tegen elkaar. Tussen Dirk en mij was er nooit enige vorm van frustratie. Van buitenaf is het door mensen en de media groter gemaakt dan dat het daadwerkelijk was", vervolgt de succescoach tegen Fox Sports.

Assistent-coach Jean-Paul van Gastel erkent hoe belangrijk Dirk Kuyt is geweest voor de Rotterdamse club. "Dirk is heel belangrijk geweest. Met de ervaring die hij heeft heeft hij het overgebracht. Die rol heeft hij goed vervuld. Hij staat voor Feyenoord", laat hij Fox Sports weten. "Hij komt met één doel naar Feyenoord. Dat is kampioen worden. In twee seizoenen wint hij de beker en de schaal. En hij heeft zelf de schaal binnengehaald door z’n hattrick. Dat vind ik zo knap. Het is bijna een jongensboek", besluit de assistent trainer, die zelf het vorige kampioenschap als speler meemaakte. 

Voor Kuyt was dit zijn laatste seizoen. Hij speelde in zijn carrière 803 wedstrijden en daarin wist hij 296 keer te scoren. Voor de Rotterdamse Stadionclub was hij in de competitie 102 keer trefzeker. Daarmee staat hij op de vierde plaats van all-time topscorers bij Feyenoord.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner