06.06.2017 13:53

Ajax opent zoekjacht naar een nieuwe trainer

De vraag is of Peter Bosz bij Ajax is vertrokken naar Borussia Dortmund wegens bestuurlijke problemen of omdat het een flinke positieverbetering is voor de oefenmeester. Mogelijk is het een combinatie van beide, maar feit blijft dat Ajax na één seizoen onder Bosz op zoek moet naar een vervanger.

De beleidsmakers van de recordkampioen van Nederland moeten snel schakelen. Tijd voor een lange zoektocht naar een hoofdtrainer is er niet. De voorbereiding op het nieuwe seizoen begint alweer op 29 juni. Een kleine maand later wacht het eerste duel in de voorronde van de Champions League.

Frank Rijkaard wil geen trainer meer zijn. Louis van Gaal vermoedelijk ook niet en Frank de Boer is pas net weg en hoopt op een mooie buitenlandse club. Danny Blind is wel weer vrij, net als Ron Jans. Erik ten Hag heeft indruk gemaakt met FC Utrecht en Marcel Keizer liet Jong Ajax leuk voetballen. Jaap Stam promoveerde met Reading bijna naar de Premier League. Maar misschien ook probeert Ajax het weer eens met een buitenlandse coach, bijvoorbeeld de Duitser Roger Schmidt (ex-Leverkusen, ex-RB Salzburg).

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner