10.07.2017 09:00

Stand na eerste speelronde op de Gold Cup

Nu de wedstrijden in Groep C van de Gold Cup zijn gespeeld, zit de eerste speelronde erop. Tijd om de standen erbij te pakken en te kijken welke ploegen op ramkoers liggen en welke teams nog aan de bak moeten.

Groep A
De openingswedstrijd tussen Frans Guyana en Canada leverde een waar spektakel op. De Canadezen trokken met 2-4 aan het langste eind en zijn daarmee voorlopig de nummer één van de poule met drie punten. Dat aantal heeft ook Costa Rica, omdat het Honduras met 1-0 versloeg.

Groep B
Dé smaakmaker van de eerste speelronde was Kevin Parsemain. Met zijn fraaie vrije trap, techniek en acties kreeg de speler van Martinique de supporters op de banken. Mede door een treffer van de middenvelder won de ploeg met 2-0 van Nicaragua en is het leider van Groep B.

Gastland Verenigde Staten kende een moeilijker begin. De ploeg kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het nietige Panama. Nog geen man overboord voor de Verenigde Staten, maar de ploeg wil succes in eigen land vieren. Dan moet het tegen Martinique en Nicaragua wel uit een ander vaatje tappen. 

Groep C
Het debuut van Curaçao op de Gold Cup was een teleurstelling. De ploeg, met onder meer Cuco Martina, Eloy Room en Leandro Bacuna, verloor haar eerste duel van Jamaica. Een paar weken geleden werden de Jamaicanen nog verslagen in de finale van de Caribbean Cup. Mexico, favoriet voor de eindwinst, had met een B-ploeg geen moeite met El Salvador.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner