12.08.2017 09:00

Danko Lazović bezit nog altijd snelste treffer

Vrijdag was Cyriel Dessers die zijn nieuwe ploeg FC Utrecht al na 15 minuten op een 0-1-voorsprong zette. Het was echter niet het snelste doelpunt in een openingswedstrijd in de Eredivisie. Voetbal.com zocht het uit.

De Servische spits Danko Lazović had in het seizoen 2007/2008 slechts honderd seconden nodig om op het scorebord te komen. Met zijn rappe treffer zette hij Vitesse op een 0-1-voorsprong in een wedstrijd die uiteindelijk in 1-2 zou eindigen.

Geen enkele andere speler verbrak sindsdien het record van Lazović. De Servische voetbalnomade nam het record over van de Georgische spits Shota Arveladze. Arveladze maakte namens AZ tegen Sparta drie doelpunten waarvan de eerste al in de derde minuut viel.

Tijdens de 26 gespeelde openingswedstrijden in de geschiedenis van de Eredivisie zijn dit de 23 snelst gescoorde doelpunten: