30.08.2017 11:00

Deze 5 Eredivisie-spelers transfereren wellicht nog

Donderdagavond na 23.59 uur sluit de zomerse transferperiode in Nederland. Er lijkt een knotsgekke transferdeadlineday voor de deur te staan, waarin een hoop spelers nog kunnen vertrekken. Deze Eredivisie-spelers staan in ieder geval volop in de belangstelling.

Ramon Leeuwin
De centrale verdediger van FC Utrecht is momenteel in onderhandeling met sc Heerenveen. De Friese ploeg wil de robuuste mandekker graag aan de selectie toevoegen, om de lege plek van Joost van Aken op te vangen. De linkspoot van Heerenveen is momenteel in Engeland om zijn overgang naar Sheffield Wednesday af te ronden. FC Utrecht verlangt ongeveer 400.000 euro voor de 29-jarige Leeuwin.

  • Eredivisie-duels: 167
  • Eredivisie-goals: 3

Luuk de Jong
De 13-voudig Oranje international zag woensdag zijn transfer naar Frankrijk afketsen. Lange tijd leek het erop dat Girondins de Bordeaux de spits van PSV wilde overnemen, maar de Fransen zagen van de deal af. Toch kan De Jong nog verkassen naar de Ligue 1, daar het schijnt dat AS Monaco oren heeft naar de spits. Ook Hannover 96, Everton en Rapid Wien zouden PSV's aanvoerder van vorig seizoen willen overnemen.

  • Eredivisie-duels: 188
  • Eredivisie-goals: 95


Milot Rashica 
De Albanees-Kosovaarse talentvolle buitenspeler van Vitesse heeft zich in de kijker gespeeld van buitenlandse clubs. Vooral ploegen uit de Italiaanse Serie A zouden de vleugelaanvaller willen overnemen. De Arnhemmers verlangen wel een afkoopsom van een paar miljoen euro en of SSC Napoli en AC Milan bereid zijn dat te betalen, is nog maar de vaag. Volgens De Gelderlander zijn ook Udinese, VfB Stuttgart, SC Freiburg en Hannover 96 geïnteresseerd.

  • Eredivisie-duels: 67
  • Eredivisie-goals: 11

Santiago Arias
Al de hele zomer hoopt Arias op een transfer naar het buitenland. De rechtsback wil PSV na ruim vier seizoen en 108 Eredivisie-wedstrijden verlaten. Lange tijd leek Swansea City aan de haal te gaan met de verdediger, maar de club uit de Premier League pakt niet door. Mogelijk keert Swansea nog terug in Eindhoven met een aanbieding.

  • Eredivisie-duels: 108
  • Eredivisie-goals: 6

Yassin Ayoub
De laatste paar weken wordt Ayoub in verband gebracht met Ajax, maar de Amsterdammers haalden deze week Siem de Jong. Toch zijn er genoeg buitenlandse clubs geïnteresseerd in de middenvelder van FC Utrecht. De club is al bezig om zijn eventuele vertrek op te vangen. Andreas Pereira zou naar de Domstad komen, maar dat lijkt toch niet door te gaan. Matty Willock, ook talent van Manchester United, wordt genoemd om een seizoen op huurbasis in Utrecht te voetballen.

  • Eredivisie-duels: 118
  • Eredivisie-goals: 13

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner