21.09.2017 22:45

Evenveel tweededivisionisten als Jupiler League-clubs

Bij de laatste 32 clubs in de KNVB beker zitten 9 ploegen uit de tweede divisie. Met hetzelfde aantal verenigingen is ook de Jupiler League vertegenwoordigd in de tweede ronde van de KNVB beker. Vijf van de achttien Eredivisie-clubs hebben het strijdtoneel al verlaten: Vitesse, NAC, Excelsior, Sparta en ADO Den Haag. 

Onder meer Kozakken Boys en Achilles '29 zegevierden tegen profclubs: respectievelijk De Graafschap en NAC Breda. Tegenover de sterke vertegenwoordiging van de clubs uit de tweede divisie staat de leegte die de derdedivisionisten achterlaten. Alle ploegen (Capelle, Quick Boys, Scheveningen, Hercules, ONS Sneek, De Meern en Blauw-Geel '38) werden uitgeschakeld in de eerste ronde.

Van de elf deelnemende ploegen aan de eerste ronde uit de Hoofdklasse heeft maar één ploeg deze fase overleefd. Het Amsterdamse AVV Swift stuntte tegen de bekerwinnaar van vorig seizoen Vitesse. De Hoofdklasser nam na honderdtwintig minuten de strafschoppen beter en gaat daarom de kokers in voor de loting voor de volgende ronde. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner