31.10.2017 08:00

Jupiler League-kampioenen starten sterker in Eredivisie

Als kampioen van de Jupiler League doet VVV-Venlo het naar behoren in de Eredivisie. Met twaalf punten uit de eerste tien speelrondes staat de ploeg van Maurice Steijn op de twaalfde plek. Opvallend is dat de kampioenen van de Jupiler League steeds beter starten aan hun Eredivisie-avontuur. 

Over de afgelopen vier seizoenen behaalde de kampioen van het tweede niveau van Nederland in het daaropvolgende seizoen gemiddeld 13,25 punten in de Eredivisie. Willem II begon daar 2014/2015 mee, door na tien speelrondes liefst vijftien punten te verzamelen. Dat is deze eeuw nog altijd de beste prestatie die een kampioen van de Jupiler League leverde. Ook NEC (veertien punten), Sparta Rotterdam (twaalf punten) en dit seizoen VVV-Venlo (twaalf punten) doen het aardig. 

Het gemiddelde van 13,25 punten is een stuk meer dan kampioenen van de Jupiler League eerder deze eeuw bijeensprokkelden een seizoen later in de Eredivisie. De kampioenen van 2000/2001 tot en met 2012/2013 haalden gemiddeld precies tien punten na tien speelrondes. FC Volendam leverde deze eeuw de slechtste prestatie. De Wijdbroeken hielden aan de eerste tien wedstrijden slechts vier punten over in 2008/2009. Ondanks een sterke fase later in het seizoen degradeerde Volendam direct weer.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner