15.12.2017 15:30

De kalender: fraaie toppers in België en Frankrijk

Met de rubriek 'De kalender' blikken we vooruit op de wedstrijden die gepland staan in het daaropvolgende weekend. Dit weekend een aantal zeer fraaie affiches in de Europese competities.

Zondag 17 december
14.30u: Club Brugge KV - RSC Anderlecht
Een wedstrijd tussen de twee grootste clubs bij onze zuiderburen. Koploper Club Brugge, waar de Nederlanders Jordy Clasie, Ruud Vormer en Stefano Denswil de afgelopen weken steevast een basisplaats hebben, treft RSC Anderlecht. De bezoekers uit Brussel moeten een achterstand van tien punten zien weg te poetsen, want na achttien duels staat Club Brugge met 44 punten bovenaan en Anderlecht op een derde plaats met 34 punten. Van de laatste drie edities wist Anderlecht er geen enkele te winnen in Brugge.

21.00u: Olympique Lyon - Olympique Marseille
In Frankrijk staat de Clash of the Olympics op het programma. Kenny Tete en Memphis Depay ontvangen met Olympique Lyon de ploeg uit het zuiden: Olympique Marseille. In het verleden heersten beide ploegen een periode in de Ligue 1, maar de Franse hegemonie is inmiddels toegewezen aan Paris Saint-Germain, al kaapte AS Monaco vorig seizoen de titel voor de Parijzenaars weg. Die laatste ploeg staat met Lyon en Marseille op een gedeelde tweede plaats, alle drie de ploegen hebben na zeventien Ligue 1-duels 35 punten verzameld. Tien jaar geleden wist Marseille voor het laatste te winnen in Lyon, in Stade Gerland was Mamadou Niang destijds de grote man in de 1-2 overwinning. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner