19.12.2017 14:45

Zwolle fijne NEC-herinneringen uit topseizoen in beker

PEC Zwolle zal met genoegen hebben waargenomen toen NEC Nijmegen uit de kokers rolde als tegenstander in de achtste finale van de KNVB beker. De Zwollenaren troffen NEC ook in de halve finale van het seizoen 2013/2014, het fabuleuze jaar toen de ploeg uiteindelijk de trofee mocht liften.

De ploeg van Ron Jans versloeg in de halve eindstrijd de Nijmegenaren met 2-1 door doelpunten van Jesper Drost en Maikel van der Werff. Een kleine maand later veegde PEC Zwolle favoriet Ajax met 5-1 van de mat. Tien jaar geleden stonden beide ploegen ook tegen elkaar in de achtste finale van de KNVB beker. Huidig PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen was destijds één van de twee doelpuntenmakers tijdens de 0-2 zege. 

Voor de NEC-spelers Calvin Verdonk, Ted van de Pavert en Anass Achahbar zal het treffen met PEC Zwolle dinsdagavond een heel bijzondere zijn. Het trio had vorig seizoen nog het tricot van de ploeg uit Overijssel om de schouders. De laatste twee spelers staan nog steeds onder contract in Zwolle, maar worden dit seizoen verhuurd aan de club uit Nijmegen. Bij de nummer vier van de Eredivisie speelt momenteel één speler die een verleden heeft bij NEC: Stef Nijland.

NEC-spelers met aantal Eredivisie-duels namens PEC Zwolle:

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner