21.12.2017 17:25

Stats van aankoop PSV-talent: Maximiliano Romero

PSV heeft Maximiliano Romero gecontracteerd en tot de zomer van 2023 vastgelegd. De achttienjarige spits uit Argentinië komt momenteel uit voor Vélez Sarsfield en voegt zich in de zomer van 2018 bij de selectie van Phillip Cocu. De Brabanders betalen 10,5 miljoen euro plus moeten tien procent van een volgende transfersom van Romero aan Vélez overmaken. 

Romero was net een maand zestien jaar geworden toen hij zijn debuut maakte namens Vélez Sarsfield in het 2-1 gewonnen duel van Olimpo voor de Argentijnse Primera División. Als invaller werd hij na 73 minuten binnen de lijnen gebracht en zes minuten later had hij zijn eerste treffer op zijn naam staan. Intussen heeft de aanvaller al 45 officiële wedstrijden gespeeld namens zijn werkgever.

45 officiële wedstrijden voor Vélez Sarsfield:

De spits verkast in de zomer voor zijn eerste buitenlandse avontuur naar Nederland: "PSV wordt mijn eerste club buiten Argentinië, dat wordt een speciale ervaring", reageert Romero bij PSV TV. "Samen met mijn vader en zaakwaarnemer hebben we besloten m’n carrière elders te vervolgen. Ik hoop de fans veel doelpunten te kunnen laten zien, net als ik bij Vélez heb kunnen doen."

Cocu is dolblij met de spits en noemt Romero een echte nummer negen: "Hij is pas 18, maar fysiek al heel sterk. Daarnaast is hij technisch vaardig en hij heeft een goed schot in beide benen. Dat zegt wat over zijn potentie. Ik ben blij dat we zo’n talent naar Nederland kunnen halen. Het is een buitenkansje dat we gaan verzilveren."

PSV presenteerde de spits op ludieke wijze, middels Football Manager 2018.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner