17.01.2018 09:45

Vormer minutenvreter in België, maar hoort niet bij top

In de Belgische Eerste Klasse zijn er elf spelers die nog geen minuut misten in de competitie. De elf spelers stonden alle 21 wedstrijden binnen de lijnen en werden niet voortijdig gewisseld, waardoor zij het maximale aantal van 1.890 minuten speelden. Ondanks de acht Nederlanders in België, speelde geen van hen de volle honderd procent.

Het grootste deel van de spelers die nog geen minuut misten, is keeper. Liefst zes daarvan zijn doelman. Guillermo Ochoa (Standard Luik, foto boven) is de bekendste daarvan. De Mexicaanse doelman stond tijdens het Wereldkampioenschap van 2014 nog tegenover Oranje in de achtste finale (2-1 voor Oranje). De andere doelmannen die geen minuut misten zijn Colin Coosemans (KV Mechelen), Thomas Kaminski (KV Kortrijk), Davino Verhulst (KSC Lokeren) en Nicolas Penneteau (RSC Charleroi). De overige vijf spelers zijn allemaal verdedigers, op middenvelder Ibrahima Seck na:

• Stergos Marinos - RSC Charleroi
  • Brandon Mechele - Club Brugge
  • Konstantinos Laifis - Standard Luik
  • Erdin Demir - Waasland Beveren
  • Ibrahima Seck - Waasland Beveren

Nederlanders in Eerste Klasse
Kijken we naar de Nederlanders in de Belgische competitie, dan is Ruud Vormer de speler met de meeste minuten. De assistkoning van Club Brugge miste nog maar 69 minuten in de competitie en stond dus 96% van de maximale speeltijd binnen de lijnen. Ploeggenoot Stefano Denswil is eveneens zeker van veel minuten, terwijl de andere Nederlander van Club Brugge (Jordy Clasie) veel vaker op de bank zit. RSC Anderlecht-doelman Boy de Jong is de enige Nederlander op het hoogste niveau van België die nog geen minuut maakte.

1. Ruud Vormer - Club Brugge: 1821 minuten
  2. Stefano Denswil - Club Brugge: 1563 minuten
  3. Sandy Walsh - Zulte-Waregem: 736 minuten
  4. Richairo Živković - Oostende: 551 minuten
  5. Guus Hupperts - Lokeren: 520 minuten
  6. Jordy Clasie - Club Brugge: 306 minuten
  7. Elton Acolatse - Sint-Truiden: 159 minuten
  8. Boy de Jong - Anderlecht: 0 minuten