01.02.2018 10:00

Record aantal kijkers zagen Feyenoord van PSV winnen

De kwartfinale van de KNVB beker tussen Feyenoord en PSV heeft een record aantal live kijkers behaald. Maar liefs 785.000 kijkers zagen de Rotterdammers winnen in De Kuip van de koploper van de Eredivisie: 2-0. Nooit eerder kijken zoveel mensen live naar een KNVB beker wedstrijd op FOX Sports.

Die cijfers presenteert FOX Sports een dag na het bekerduel. Voor het eerst experimenteerde het televisiekanaal met een 'player cam', een camera die één speler gedurende het hele duel volgde. Vooraf werd door fans bepaald dat dit Steven Berghuis zou zijn, daar maakten ongeveer zesduizend mensen gebruik van. Door de verschillende kanalen en de online service bereikte de zender zodoende een recordaantal live kijkers. 

De kijkers zagen de Rotterdammers verder bekeren na een vroege treffer van Sam Larsson. PSV rechtte de rug, maar kon de uitstekende Feyenoord-verdediging niet uit elkaar spelen. Nog voor rust verdubbelde Tonny Vilhena de score, terwijl Nicolai Jørgensen de derde treffer maakte. Dat doelpunt werd echter afgekeurd door Pol van Boekel, op advies van de videoscheidsrechter.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner