06.02.2018 22:35

Pierie in fraai rijtje met Bruggink, Živković en Kadioglu

Kik Pierie speelde woensdagavond met sc Heerenveen tegen PEC Zwolle (3-2). Het was de twintigste wedstrijd van de centrale verdediger in de Eredivisie. Met zijn zeventien jaar en 201 dagen zijn er maar drie spelers die jonger waren. 

Arnold Bruggink, Richairo Živković en Ferdi Kadioglu hadden een jongere leeftijd toen zij de mijlpaal van twintig wedstrijden wisten te bereiken. Een fraai hoogtepunt dus voor Pierie tegen PEC Zwolle. Die laatste ploeg vierde eveneens een mijlpaal, want het treffen met Heerenveen was wedstrijd nummer zeshonderd in de Eredivisie. Daarmee is het de 25e ploeg die de grens van zeshonderd Eredivisie-duels is gepasseerd. 

Ondanks de mijlpaal van Pierie verliep het duel met PEC Zwolle slecht voor de verdediger en de Friese ploeg. De centrale verdediger zag Wouter Marinus en Younes Namli nog voor rust 2-0 maken. Via Denzel Dumfries maakte Heerenveen de aansluitingstreffer, maar Mustafa Saymak vergrootte het gat weer naar twee goals. In de slotfase bepaalde Reza Ghoochannejhad van dichtbij de eindstand: 3-2. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner