27.02.2018 11:30

Ajax met laag winstpercentage bij absentie Huntelaar

Ajax verspeelde afgelopen weekend dure punten in de race om het kampioenschap. De Amsterdammers stapten na het duel met ADO Den Haag met 0-0 van het veld, mede omdat Klaas-Jan Huntelaar afwezig was.

Dat Ajax puntenverlies leed zonder de aanvalsleider is namelijk geen verrassing, want de spits heeft een belangrijke inbreng als het gaat om winstpercentage. Met de 34-jarige Huntelaar in de basis behaalt de nummer twee van de Eredivisie namelijk een winstpercentage van 81%. Als Huntelaar, die afgelopen zomer transfervrij werd overgenomen van FC Schalke 04, ontbreekt in de basisopstelling ligt dat winstpercentage een stuk lager: slechts 56%. Hoewel Huntelaar niet meer de goaltjesdief is van voorheen, heeft hij een belangrijk aandeel in het resultaat bij Ajax.

Van de 25 Eredivisie-wedstrijden die de Amsterdammers speelden dit seizoen stond Huntelaar negen duels niet aan de aftrap. Vier keer kwam hij als invaller binnen de lijnen, terwijl hij de overige vijf wedstrijden bankzitter bleef of niet bij de wedstrijdselectie zat. Van die negen wedstrijden eindigden er maar vijf wedstrijden in een driepunter voor Ajax, tweemaal eindigde het gelijk en twee duels gingen verloren. Van de zestien keer dat Huntelaar wel in de basis stond, wist Ajax het duel dertien keer te winnen. 

De wedstrijden waarin Ajax puntenverlies leed én Huntelaar niet in de basis stond:

  • Heracles Almelo - Ajax 2-1
  • Ajax - FC Utrecht 1-2
  • FC Twente - Ajax 3-3
  • Ajax - ADO Den Haag 0-0

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner