03.03.2018 10:30

Historisch slechte serie van Roda JC op eigen veld

Roda JC ging vrijdagavond op eigen veld met pijnlijke cijfers onderuit tegen Heracles Almelo. De ploeg van Robert Molenaar speelde een dramatische pot en verloor met 0-3, waardoor het blijft steken op de zeventiende plaats.

Brandley Kuwas en Kristoffer Peterson hadden de Almeloërs voor de onderbreking al op 0-2 gezet, waarna Peter van Ooijen in blessuretijd met een fraai afstandsschot voor de eindstand zorgde. Het betekende voor de ploeg uit Kerkrade alweer de derde thuisnederlaag op rij waarin het meer dan drie tegendoelpunten incasseerde. Nooit eerder in de clubgeschiedenis behaalde Roda JC zo'n slechte reeks op eigen veld. 

De drie verloren thuiswedstrijden van Roda JC met drie of meer tegendoelpunten:

  • Roda JC - Ajax 2-4
  • Roda JC - FC Utrecht 1-4
  • Roda JC - Heracles Almelo 0-3

Eindelijk uitzege
Bij Heracles Almelo was er meer reden tot juichen. Dit seizoen wist de ploeg van John Stegeman (die na dit seizoen naar Go Ahead Eagles verkast) namelijk nog geen uitwedstrijd te winnen, maar door de zege bij Roda JC is het eindelijk van de hatelijke nul af. Door de overwinning van Heracles in Kerkrade is Sparta Rotterdam momenteel de enige ploeg die nog geen driepunter mee naar huis nam na een uitduel. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner