31.03.2018 10:15

Jong Ajax slechtst in onderlinge duels beloftenteams

Jong Ajax verloor vrijdagavond van Jong PSV (0-3). Het was het laatste onderlinge duel van twee beloftenteams dit seizoen in de Jupiler League. De talenten uit Amsterdam blijken daarin het slechtst te presteren.

Hoewel de ploeg van Michael Reiziger dit seizoen nog goed begon met zeges op Jong PSV (0-3) en Jong FC Utrecht (2-1), werden de overige vier wedstrijden verloren. Zo dus ook vrijdagavond van Jong PSV, door treffers van Matthias Verreth (foto onder), Lennerd Daneels en Nikolai Laursen. Daarmee behaalde Jong Ajax, de nummer drie van de Jupiler League, slechts zes punten in totaal. Zowel Jong PSV als Jong AZ en Jong FC Utrecht behaalden dit seizoen namelijk meer punten dan de Amsterdammers in onderlinge wedstrijden tegen andere beloftenteams.

Van deze vier teams deed Jong AZ het dit seizoen het best. De ploeg die vorig seizoen kinderlijk eenvoudig kampioen werd in de Tweede Divisie won al vier van de zes wedstrijden. Opmerkelijk is dat beide wedstrijden tegen Jong FC Utrecht verloren gingen voor de Alkmaarders, die dus wel twaalf punten pakten tegen Jong Ajax en Jong PSV. Net zo opvallend is dat alle wedstrijden tussen twee beloftenteams een winnaar en een verliezer opleverden. Geen enkel duel eindigde in een gelijkspel. 

Punten in de onderlinge duels van beloftenploegen in de Jupiler League (17/18)

  1. Jong AZ: 12 punten
  2. Jong PSV, Jong FC Utrecht: 9 punten
  3. Jong Ajax: 6 punten

Primeur voor Jong Ajax? 
Ondanks de matige wedstrijden tegen de overige beloftenteams, is Ajax wel de best presterende ploeg van deze vier dit seizoen. Tegen de beloften van PSV had Jong Ajax goede zaken kunnen doen in de strijd om het kampioenschap. Vrijdagavond verloor concurrent NEC Nijmegen met 3-2 bij FC Eindhoven. Omdat Fortuna Sittard de enige club uit de top drie was die wel wist te winnen (1-4 bij Almere City FC), steeg die ploeg naar de koppositie. Met nog zes wedstrijden op het programma is het razend spannend in de top van de Jupiler League. Mocht Jong Ajax de titel pakken, is het de eerste beloftenploeg die dit voor elkaar weet te boksen. 

Klik hier of op de afbeelding om naar de stand in de Jupiler League te gaan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner