16.04.2018 11:45

Jupiler League nadert ongekend spannend einde

Er staat nog heel veel op het spel in de slotweken van de Jupiler League. Het kampioenschap, directe promotie en het laatste ticket voor de play-offs zijn de inzet van een enorm spannend einde.

Sprint voor de titel
Fortuna Sittard, NEC en Jong Ajax maken nog aanspraak op het kampioenschap van de Jupiler League. Maandagavond is dan een cruciale wedstrijd op De Toekomst: Jong Ajax - NEC. Eerder wonnen de Amsterdammers met 2-0, maar het duel moet worden overgespeeld. Bij winst van NEC heeft die club de beste papieren voor het kampioenschap en promotie. Bij een zege van Jong Ajax maakt de beloftenploeg de meeste aanspraak op de titel, maar Fortuna Sittard op promotie. En bij een gelijkspel zijn de Limburgers de lachende derde.

Resterend programma titelkandidaten:

  • Fortuna Sittard: Jong FC Utrecht (u) en Jong PSV (t)
  • NEC: Jong Ajax (u), Jong AZ (t), FC Dordrecht (u)
  • Jong Ajax: NEC (t), FC Volendam (u), MVV Maastricht (t)


Klik op de afbeelding om te vergroten.

Promotie via de play-offs
Via de play-offs kunnen clubs ook nog aanspraak maken op de felbegeerde promotie. Vier tickets hiervoor worden vergeven aan de periodekampioenen. Fortuna Sittard, NEC en FC Dordrecht werden de eerste drie periodekampioenen, de strijd om het vierde kampioenschap is nog volop bezig. Fortuna staat daarin bovenaan, maar die heeft al een ticket. Jong PSV volgt, maar de beloftenploegen moeten niet promoveren. Nummer drie De Graafschap zal de laatste twee wedstrijden de plaats op de ranglijst willen verdedigen, al volgt SC Cambuur al snel op twee punten achterstand.

Er zullen acht clubs uit de Jupiler League deelnemen aan de play-offs. De periodekampioenen worden aangevuld door de hoogste clubs op de ranglijst. Door de posities van Jong Ajax en Jong PSV, maar ook door het periodekampioenschap van FC Dordrecht, zal ook plaats tien nog mogen dromen van promotie naar de Eredivisie.

Bekijk hier het resterende programma van alle clubs in de Jupiler League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner