19.04.2018 11:00

Oud-VVV'er Nwofor keert terug naar geboorteland

Uche Nwofor is teruggekeerd naar de club waar het voor hem allemaal begon. De 26-jarige spits van Nigeria gaat tot aankomende zomer de kleuren van Enugu Rangers verdedigen, de club die hem liet verkassen naar Europa. 

In Europa begon zijn avontuur in Limburg bij VVV-Venlo. Daar werd hij als aanvallende versterking gehaald in de zomer van 2011. Twee zomers daarvoor hadden de Venlonaren al Michael Uchebo opgehaald bij Enugu Rangers en blijkbaar beviel de clubleiding dat. Nwofor begon zijn avontuur in de Eredivisie goed, want in 2011/2012 en 2012/2013 kwam hij al respectievelijk 27 en 25 Eredivisie-duels uit voor die club (exclusief play-offs). In totaal maakte hij twaalf treffers in de competitie.

Na het tweede seizoen degradeerde hij met VVV-Venlo naar de Jupiler League, nadat Go Ahead Eagles over twee wedstrijden te sterk was in de tweede ronde van de play-offs. Een seizoen later begon hij nog wel aan het avontuur op het tweede niveau van Nederland, maar na twee duels verliet hij Venlo. Het leverde Nwofor een transfer op naar sc Heerenveen, maar de stap omhoog kon hij niet bekronen met veel speeltijd. In Friesland kwam hij namelijk in het seizoen 2013/2014 maar tot drie competitiewedstrijden.

Toch weerhield dat bondscoach Stephen Keshi niet om de aanvaller aan het einde van dat seizoen op te roepen voor het Wereldkampioenschap van 2014 in Brazilië. Namens de Super Eagles kwam hij tweemaal (tegen Argentinië en Frankrijk) als invaller binnen de lijnen op de mondiale eindronde, al gingen beide duels verloren. Bij de Nigeriaanse ploeg staat hij nog altijd bekend om zijn prachtige doelpunt tegen Zuid-Afrika, toen hij de bal met zijn hak tegen de touwen wist te werken (video onder, vanaf 2.45). 

WK-duels waarin Nwofor in actie kwam:

  • Nigeria - Argentinië: 2-3 (poulefase)
  • Frankrijk - Nigeria: 2-0 (achtste finale)

De fraaie hakgoal is vanaf 2.45 te zien in onderstaand filmpje.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner