09.05.2018 14:30

Veerman supersub, Bergwijn vaakst gewisseld

Vorig seizoen ontving sc Heerenveen-spits Henk Veerman de twijfelachtige eer door van alle Eredivisie-spelers het vaakst als wissel te zijn ingebracht: 23 keer. Dit seizoen is het niet anders voor de boomlange aanvaller, het aantal invalbeurten ligt zelfs nog hoger: 25 wedstrijden.

Daarmee troeft hij elke andere speler uit de Eredivisie af. In totaal speelde Veerman dit seizoen onder trainer Jurgen Streppel 31 wedstrijden, waarvan zes als basisspeler. Dat laatste wilde hij aanvankelijk vaker doen, maar bij Heerenveen lukte dat niet. FC Utrecht wilde de 27-jarige aanvaller graag overnemen, maar tot een akkoord kwam het uiteindelijk niet. Na Veerman werden PEC Zwolle-speler Terell Ondaan en Vitesse-aanvaller Luc Castaignos afgelopen seizoen het vaakst binnen de lijnen gebracht.

Eredivisie-spelers met de meeste invalbeurten in 2017/2018:

  1. Henk Veerman (Heerenveen): 25 wedstrijden
  2. Terell Ondaan (PEC Zwolle): 21 wedstrijden
  3. Luc Castaignos (Vitesse): 20 wedstrijden

Aan het einde van het seizoen 2016/2017 was Steven Bergwijn bij PSV nog de speler met de meeste invalbeurten. Dat is dit seizoen niet het geval, want Bart Ramselaar heeft die plek overgenomen. Bergwijn is daarentegen wel de speler van de kampioen uit Eindhoven die het vaakst gedurende een wedstrijd naar de kant werd gehaald. Dat is hij niet alleen bij PSV, maar samen met Ali Messaoud (SBV Excelsior) en Thierry Ambrose (NAC Breda) van alle Eredivisie-spelers.  

Eredivisie-spelers die het vaakst werden gewisseld in 2017/2018:

  1. Steven Bergwijn (PSV), Ali Messaoud (Excelsior), Thierry Ambrose (NAC): 18 wedstrijden
  2. Reuven Niemeijer (Heracles): 16 wedstrijden
  3. Gyrano Kerk (Utrecht), Erik Falkenburg (ADO), Reza Ghoochannejhad (Heerenveen), Younes Mokhtar (PEC Zwolle), Oussama Assaidi (Twente): 15 wedstrijden

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner