10.05.2018 09:30

De 20 best beoordeelde Eredivisie-middenvelders

Jamiro Monteiro (Heracles Almelo), Mason Mount (Vitesse), Simon Gustafson (Roda JC) en Sander van de Streek (FC Utrecht) zijn enkele verrassende namen in deze top twintig. Zij presteerden dit jaar zo goed dat ze een plaats hebben bemachtigd boven spelers als Tonny Vilhena (Feyenoord) en Lasse Schöne (Ajax).

Wie wel in de top twintig staat is uiteraard Hakim Ziyech, maar toch bezet de Marokkaan niet één van de eerste twee plaatsen. De middenvelder van Ajax kreeg volgens de gemiddelde cijfers van De Telegraaf, Algemeen Dagblad en Voetbal International een 6,46. Samen met AZ-speler Teun Koopmeiners deelt Ziyech daarmee de derde plaats van beste middenvelders in de Eredivisie. Welke twee spelers staan er dan boven Koopmeiners en Ziyech? 

  • 20: Hicham Faik - 6,16
  • 19: Gastón Pereiro - 6,17
  • 18: Donny van de Beek - 6,22

Klik hier of onderstaande afbeelding om de beste twintig middenvelders van de Eredivisie te bekijken.

* De in de lijst weergegeven cijfers geven een gemiddelde weer van de Nederlandse media De Telegraaf, Algemeen Dagblad en Voetbal International. Er worden alleen spelers in de lijst opgenomen die minimaal 50% van de wedstrijden hebben gespeeld en daarin ook een cijfer hebben ontvangen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner