26.05.2018 09:15

PSV zet in op meest waardevolle vleugelverdedigers

PSV is bij de zoektocht naar defensieve versterkingen uitgekomen bij twee Eredivisie-verdedigers: Denzel Dumfries van sc Heerenveen en José Angeliño van NAC Breda. De twee waren afgelopen seizoen de meest waardevolle backs in de Eredivisie.

De meest waardevolle verdediger speelde dit seizoen in Friesland: Denzel Dumfries was bij tien goals betrokken. Hij bereidde er zeven voor en maakte er zelf drie. Daarmee behoort hij overigens bij lange na niet bij de meest waardevolle Eredivisionisten dit seizoen. Hij staat op de gedeelde plaats 48. Bij zijn club Heerenveen was alleen aanvaller Arber Zeneli (12) belangrijker.

Collega-back Angeliño, die de linkerflank bestrijkt, deed het iets minder: drie goals en zes assists. Dat betekent dat hij bij negen treffers betrokken was. Evenveel als PSV-rechtsachter Santiago Arias. Voorganger Brenet deed het beduidend minder. Hij scoorde één keer en gaf vier assists. Toch had de PSV van de top drie dit seizoen de meest waardevolle vleugelverdedigers.

Backs bij top drie betrokken bij goals

  1. Santiago Arias (PSV) - 9 (drie goals, zes assists)
  2. Joshua Brenet (PSV) - 5 (één goal, vier assists)
  3. Kevin Diks (Feyenoord) - 4 (nul goals, vier assists)
  4. Nicolás Tagliafico (Ajax) - 3 (één goal, twee assists)
  5. Joël Veltman (Ajax) - 2 (één goal, één assist)
  6. Ridgeciano Haps - 1 (nul goals, één assist)

Noodzakelijk
Dumfries en Angeliño zijn noodzakelijke versterkingen in Eindhoven. Afgelopen seizoen werd de linksbackpositie bekleed door de voor vijf miljoen euro naar 1899 Hoffenheim vertrokken Joshua Brenet. Angeliño zou zijn vertrek op moeten vangen. Rechts achterin staat Santiago Arias, die zich tijdens het WK met Colombia in de kijker hoopt te spelen en zo een transfer wil afdwingen.

Hoewel de deals nog niet beklonken zijn, lijkt het erop dat PSV eruit zal komen in de onderhandeling. SC Heerenveen is bereid zijn aanstormende talent voor een mooi transferbedrag te laten gaan, terwijl Angeliño zijn contractclub Manchester City zal verlaten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner