30.05.2018 10:16

Excelsior kiest voor trainer met Rinus Michels-award

Excelsior heeft in Adrie Poldervaart een nieuwe hoofdcoach gevonden. De 47-jarige Poldervaart is de vierde coach die na het winnen van een Rinus Michels-award voor beste amateurtrainer doorstoomt naar de Eredivisie.

Poldervaart was de afgelopen drie jaar actief als trainer bij Tweede Divisie-club BVV Barendrecht. In 2015 maakte hij de overstap van vv Zwaluwen uit Vlaardingen, waar hij in zijn laatste jaar beloond werd met de Rinus Michels-award voor beste amateurtrainer. Slechts drie winnaars van de prijs stonden later in de Eredivisie langs de lijn.

Award-winnaars in Eredivisie

  • Michel Jansen (2007) - FC Twente
  • Henk de Jong (2009) - SC Cambuur
  • Dennis Demmers (2010) - Go Ahead Eagles

Michel Jansen werd in 2013 hoofdcoach van FC Twente, nadat Steve McClaren was opgestapt. Omdat Alfred Schreuder niet over de juiste papieren beschikte en Jansen wel, begon laatstgenoemde aan zijn Eredivisieklus. Dat duurde drie maanden.

Degradatie
Dennis Demmers kreeg al snel zijn ontslag in Deventer. Slechts negen maanden bleef hij aan het roer, met onder meer degradatie naar de Jupiler League tot gevolg. De meest succesvolle was Henk de Jong, die twee keer als twaalfde eindigde in de Eredivisie en in zijn derde seizoen vroegtijdig opstapte na tegenvallende resultaten. Geen enkele coach is dus door de voordeur weggegaan. Dat biedt weinig houvast voor debutant Poldervaart.

De trainer van BVV Barendrecht presteert echter goed in de Tweede Divisie. Met middenmoter BVV eindigde hij dit seizoen keurig op de vierde plaats. De coach is overigens geen onbekende in Kralingen. Poldervaart is al 25 jaar werkzaam als fysiotherapeut in Rotterdam. Naast die functie was hij als trainer actief bij de amateurclubs OHVV, Nieuwenhoorn, Spijkenisse en Zwaluwen en dus bij BVV Barendrecht.

Het is de eerste keer dat Excelsior een trainer krijgt met een Rinus Michels-award op zak. De prijs wordt sinds 2004 uitgereikt aan de beste betaald voetbaltrainer en beste amateurtrainer. Sinds het seizoen 2016/2017 krijgt ook de beste Jupiler League-coach een onderscheiding.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner