17.07.2018 11:00

Basisklant Gudelj niet ingeschreven tweede seizoenshelft

Door de komst van Paulinho, die FC Barcelona verliet voor een tweede avontuur bij Guangzhou Evergrande, is de situatie van Nemanja Gudelj uitzichtloos geworden bij de Chinese grootmacht. 

Het is zelfs zo dat de voormalig middenvelder van onder meer NAC Breda, AZ Alkmaar en Ajax niet eens is ingeschreven voor de tweede seizoenshelft in de Chinese competitie. Guangzhou Evergrande mag namelijk, net als elke andere ploeg uit China, maar vier buitenlanders inschrijven voor de Super League. De Braziliaan Paulinho heeft de voorkeur gekregen boven Gudelj, net als de andere Brazilianen Talisca (voormalig Beşiktaş en SL Benfica), Ricardo Goulart (onder meer ex-Cruzeiro EC) en Talan (ex-RB Salzburg). 

Het buiten de selectie blijven is een hard gelag voor de Servische speler, aangezien hij tijdens de eerste seizoenshelft de speler van Guangzhou Evergrande was met de meeste minuten in de competitie. De Super League is momenteel elf wedstrijden onderweg, waarin de werkgever van Gudelj de vijfde plaats bezet. De 26-jarige speler was vaste basisspeler en miste als enige speler van Guangzhou Evergrande zelfs nog geen enkele minuut in de competitie. 

De vijf spelers van Guangzhou Evergrande met meeste minuten in Super League:

  1. Nemanja Gudelj: 990 minuten, 11 wedstrijden
  2. Cheng Zeng: 900 minuten, 10 wedstrijden
  3. Hanchao Yu: 864 minuten, 10 wedstrijden
  4. Xuepeng Li: 834 minuten, 10 wedstrijden
  5. Lin Gao: 833 minuten, 11 wedstrijden


Lees ook: Man Utd-fans betreuren vertrek Daley Blind 


Voor Gudelj is er nog een nare bijkomstigheid, want de Chinese transfermarkt is ook gesloten. Zodoende kan hij niet meer van club wisselen en moet hij dus de rest van het seizoen toekijken van de tribune en zijn wedstrijden spelen in het tweede elftal. Precies dat was in januari 2017 dé reden om Ajax te verlaten, aangezien hij het niet kon opbrengen om van de reservebank toe te kijken. Voormalig Ajax-trainer Peter Bosz gaf in die tijd de voorkeur aan andere spelers.  

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner