28.07.2018 10:05

Zlatan maakt praatjes voorlopig waar in Los Angeles

Hij heette basketballer LeBron James welkom in Los Angeles als de nieuwe koning, maar niet zonder te vermelden dat God, hijzelf, er al was. Voorlopig voldoet Zlatan Ibrahimović aan de torenhoge verwachtingen.

De oud-spits van onder meer Ajax, FC Barcelona en Paris Saint-Germain tekende op 23 maart bij Los Angeles Galaxy. Acht dagen later luisterde de spits zijn debuut in de Major League Soccer direct op met twee treffers.


 Lees ook: De 5: duurste seizoenskaarten in de Eredivisie 


Daarna is zijn productie ontploft. In de dertien wedstrijden die de 36-jarige aanvaller in de basis stond, kwam hij tot twaalf doelpunten. Daarnaast kwam de Zweed drie keer als invaller binnen de lijnen. Met die twaalf goals bezet hij nu plaats vier in het topscorersklassement in de Verenigde Staten.

Top vier topscorerslijst MLS

  1. Josef Martínez (Atalanta United FC) - 22 goals
  2. Bradley Wright-Phillips (New York RB) - 14 goals
  3. Gyasi Zardes (Columbus Crew) - 13 goals
  4. Zlatan Ibrahimović (LA Galaxy) - 12 goals

Concurrent Martínez speelde wel beduidend meer wedstrijden dit seizoen. De Venezolaan loopt één op één in de MLS: hij speelde 22 wdstrijden. Ibrahimović overlegt een gemiddelde van 0,75 doelpunt per duel, beter dan Wright-Phillips (0,70) en Zardes (0,59).

Voorbereider
Zlatan is naast doelpuntenmaker ook voorbereider bij zijn nieuwe ploeg. Hij leverde al drie assists af, wat betekent dat de all-time topscorer van het Zweedse voetbalelftal (62 goals) dit seizoen bij vijftien doelpunten betrokken was.

Zlatan doet met zijn ploeg LA Galaxy nog volop mee om de bovenste plaats in de Western Conference. Koploper FC Dallas heeft reeds drie punten meer verzameld. De eerste twee plaatsen in de Major League Soccer geven recht op directe plaatsing voor de kampioenenpoule.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner