08.08.2018 10:45

Collectieve begroting Eredivisie-clubs gelijk aan Liverpool

De gezamenlijke begroting, een overzicht van alle geplande inkomsten en uitgaven, van alle Eredivisie-ploegen bedraagt om en nabij de 430 miljoen euro. Dat is gelijk aan het budget wat Liverpool FC heeft gereserveerd voor aankomend seizoen.


Lees ook: Aké niet langer duurste speler ooit Bournemouth


Volgens de berekeningen van Voetbal International is Ajax de club met de grootste begroting. Vooral de nieuwe deal met kledingsponsor Adidas en een lucratieve deal in China heeft de club veel miljoenen opgeleverd. Het eigen vermogen bedraagt ongeveer 175 miljoen euro, terwijl de begroting voor aankomend seizoen negentig miljoen euro is. Daarmee laat het concurrent PSV nipt achter zich. De Eindhovenaren volgen met 73 miljoen euro, terwijl Feyenoord met zes miljoen euro minder dan PSV op de derde plaats staat. Achter de top drie zit er een flink gat van veertig miljoen euro.

Top vijf Eredivisie-ploegen met de grootste begroting voor 2018/2019:

  1. Ajax – 90 miljoen euro
  2. PSV – 73 miljoen euro
  3. Feyenoord – 67 miljoen euro
  4. Vitesse – 27 miljoen euro
  5. AZ – 24 miljoen euro

De promovendi FC Emmen en Fortuna Sittard bungelen onderaan de lijst met hun begrotingen. Beide ploegen moeten het doen met zes miljoen euro voor aankomend seizoen. Daarmee heeft de ploeg een miljoen euro minder te besteden dan SBV Excelsior en VVV-Venlo. Die ploegen waren vorig seizoen al actief in de Eredivisie, iets wat niet geldt voor De Graafschap. De Superboeren hebben weer een miljoen euro meer dan de Rotterdamse en Venlose ploeg. PEC Zwolle is met vijftien miljoen euro de laagst geklasseerde ploeg uit het linkerrijtje van vorig seizoen. 

Top vijf Eredivisie-ploegen met de kleinste begroting voor 2018/2019:

  1. FC Emmen, Fortuna Sittard – 6 miljoen euro
  2. SBV Excelsior, VVV-Venlo – 7 miljoen euro
  3. De Graafschap – 8 miljoen euro
  4. Willem II – 11 miljoen euro
  5. Heracles Almelo – 12 miljoen euro

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner