17.08.2018 10:00

De 5: Eredivisie-spelers met grootste kans als topscorer

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Nu de Eredivisie met de eerste speelronde is gestart en de tweede op komst is, kijken wij naar de top vijf van spelers die de grootste kans maken om dit seizoen topscorer te worden volgens de wedkantoren.

1: Dé favoriet
De speler die de meeste kans maakt om aan het einde van het seizoen met de topscorerstitel in zijn handen te staan, is Hirving Lozano. De Mexicaanse vleugelaanvaller toonde vorig seizoen al aan dat hij over veel scorend vermogen beschikte. In totaal maakte hij in zijn debuutjaar als PSV'er zeventien treffers. Ook tijdens het Wereldkampioenschap in Rusland vond hij het net en niet tegen de minste tegenstander. Duitsland werd met 0-1 verslagen door het doelpunt van Lozano. Staat hij aan het einde van dit seizoen op de hoogste trede?
De favoriet: Hirving Lozano. Quotering: 4.1

2: Grote kanshebbers
Achter Lozano staan vijf spelers die grote kanshebbers zijn om de topscorerstitel weg te kapen voor de neus van de PSV-aanvaller. Twee daarvan zijn Ajax-spelers: Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar. Het is de vraag of Huntelaar een heel seizoen gaat volhouden als oudgediende. Dat geldt ook voor Robin van Persie in deze rij, terwijl Dolberg eerst fit moet zien te worden. Daarnaast zijn ook Luuk de Jong en AZ-spits Bjørn Johnsen uitstekende kandidaten om de meeste treffers te maken dit Eredivisie-seizoen. 
De grote kanshebbers: Klaas-Jan Huntelaar, Kasper Dolberg, Luuk de Jong, Robin van Persie, Bjørn Johnsen. Quotering: 9.1

3: Kanshebbers
Onder meer Steven Berghuis en David Neres waren vorig seizoen zeer belangrijk met doelpunten en assists. Berghuis streed zelfs mee tot de laatste speeldag om de topscorerstitel, maar deze ging uiteindelijk naar AZ-speler Alireza Jahanbakhsh (inmiddels verkast naar Brighton & Hove Albion), hij maakte er 21. Berghuis strandde op drie doelpunten van de Iraanse aanvaller. Met Nicolai Jørgensen heeft de vleugelaanvaller een gevaarlijke ploeggenoot in de selectie die eveneens de topscorerstitel kan pakken. In het seizoen 2016/2017 vond de Deense spits al 21 keer het net, waarmee hij op de eerste plaats eindigde van de topscorerslijst. Verder zijn Tim Matavž en Dušan Tadić eveneens kanshebbers.
De kanshebbers: Nicolai Jørgensen, Steven Berghuis, Tim Matavž, David Neres, Dušan Tadić. Quotering: 12.1

4: Outsiders
Voordat we bij de echte dark horses komen, hebben we nog twee namen die op papier het onderspit lijken te delven, maar zomaar eens zouden kunnen verrassen. Steven Bergwijn had vorig seizoen al een productief jaar en wil dit dolgraag verbeteren. Zijn voormalig ploeggenoot Sam Lammers, de spits is dit seizoen op huurbasis naar sc Heerenveen gegaan, is ook een echte afmaker. Dat bewees hij al in de Jupiler League. Als hij een seizoen lang de kans krijgt in Friesland als eerste spits, kan hij zomaar heel hoog eindigen op de topscorerslijst.  
De outsiders: Steven Bergwijn, Sam Lammers. Quotering: respectievelijk 19.1 en 21.1

5: Dark horses
Mocht geen van de bovengenoemde spelers de prijs van topscorer pakken, dan komt de goaltjesdief van dit seizoen waarschijnlijk uit het spitsenrijtje van de ploegen uit de subtop. Zo toonde Fran Sol vorig seizoen aan lange tijd mee te kunnen dingen voor de eerste plaats, terwijl Cyriel Dessers twee seizoenen terug namens NAC Breda in de Jupiler League aan de lopende band scoorde. Dat geldt ook voor FC Groningen-huurling Mateo Cassierra. Namens Jong Ajax vond hij regelmatig het net op het tweede niveau, nu mag hij zich bewijzen in de Eredivisie. 
De dark horses: Cyriel Dessers, Fred Friday, Mateo Cassierra, Simon Makienok, Bryan Linssen, Fran Sol, Guus Til, Mike van Duinen. Quotering: 30.1

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner