28.08.2018 11:00

Malaise van PEC Zwolle in 2018 houdt maar niet op

PEC Zwolle is de enige ploeg in de Eredivisie die dit seizoen nog geen punt wist te behalen. De ploeg van John van 't Schip staat daarom moederziel alleen onderaan op de ranglijst, met logischerwijs nog nul punten. 2018 is vooralsnog absoluut niet het jaar van PEC Zwolle.

Sinds januari van dit jaar wisten de Zwollenaren nog geen enkele wedstrijd op vreemde bodem te winnen, een slecht voorteken voor aanstaand weekend. Dan gaat de ploeg namelijk op bezoek bij FC Groningen. De laatste uitoverwinning van De Blauwvingers is van december 2017, toen er met 2-3 werd gewonnen bij Willem II. Alle andere wedstrijden eindigden in een nederlaag voor PEC Zwolle. 


Lees ook: Als Ajax en PSV playoffs doorstaan: unieke situatie


Ook in thuiswedstrijden in 2018 presteert de ploeg bijzonder matig, want slechts drie wedstrijden eindigden in een overwinning en tweemaal speelde de ploeg gelijk. Zodoende pakte PEC Zwolle slechts elf punten dit kalenderjaar, een lagere score dan elke andere huidige Eredivisie-teams (behalve de gepromoveerde teams Fortuna Sittard, FC Emmen en De Graafschap).

Als we de degradanten van vorig seizoen meenemen, presteren zelfs Sparta Rotterdam en Roda JC nog beter dan PEC Zwolle, ondanks dat zij minder wedstrijden speelden. Zij sprokkelden respectievelijk negentien en zestien punten. Alleen FC Twente doet het slechter, met slechts negen punten. Die ploeg speelde wel drie Eredivisie-duels minder dan PEC Zwolle. 

Klik hier of op de afbeelding om te vergroten. 

PSV is vooralsnog de best presterende ploeg van de Eredivisie sinds januari 2018. De ploeg van oud-trainer Phillip Cocu en momenteel Mark van Bommel wist 46 punten bijeen te sprokkelen. Dat is iets meer dan Ajax. De Amsterdammers verzamelden een punt minder: 45 stuks. Opvallend is de goede prestatie van de Willem II, dat slechts zeven ploegen voor zich hoeft te dulden. In 2018 pakten de Tilburgers 27 punten. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner