03.09.2018 10:45

Eredivisie bezig aan doelpuntrijkste seizoen in vijf jaar

De Eredivisie wordt wel eens denigrerend de Mickey Mouse competitie genoemd, maar aantrekkelijk is het zeker. Dit seizoen zijn de clubs helemaal spectaculair begonnen aan het seizoen, met de meeste doelpunten in vijf jaar.

Tijdens de eerste vier speelrondes scoorden de Eredivisie-clubs gezamenlijk 121 treffers, dat zijn er gemiddeld 3,36 per wedstrijd. Kijken we naar de afgelopen vijf seizoenen, dan lag dat aantal altijd lager dan dit seizoen na vier wedstrijden. Zo werden er vorig seizoen 105 doelpunten gemaakt. Zes jaar geleden, in het seizoen 2013/2014, maakten de Eredivisie-teams meer treffers dan dit seizoen: in totaal 130 na vier speelrondes. 


Klik hier of op onderstaande afbeelding om te vergroten.

Lees ook: El Khayati en Berghuis creëeren de meeste kansen 


Van de Eredivisie-ploegen heeft PSV het grootste aandeel in de 121 doelpunten. De Eindhovenaren, de enige ploeg die alle vier de wedstrijden winnend afsloot en dus als koploper de interlandonderbreking tegemoet gaat, konden dit seizoen al veertien keer juichen. De ploeg van Mark van Bommel won afgelopen weekend nog met 6-1 van Willem II, dat zelf een week daarvoor nog Heracles met 5-0 aan de kant zette. Na PSV heeft Feyenoord de meeste goals gemaakt: twaalf stuks. 

De top vijf ploegen met de meeste treffers dit Eredivisie-seizoen:

  1. PSV – 14 doelpunten
  2. Feyenoord – 12 doelpunten
  3. Ajax – 11 doelpunten
  4. ADO Den Haag – 10 doelpunten
  5. Heracles, Heerenveen – 8 doelpunten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner