16.09.2018 15:39

Huntelaar voorbij Van Basten op nationale topscorerslijst

Met zijn twee treffers tegen FC Groningen bracht Klaas Jan Huntelaar zijn totaal in de Eredivisie op 128 treffers. Marco van Basten - ook 128 treffers - heeft hij daarmee geëvenaard, maar er is nog een lange weg naar de absolute top.

Van Basten bereikte zijn doelpuntenproductie in 133 wedstrijden in de Nederlandse competitie, allen namens Ajax. Huntelaar had daar namens PSV, De Graafschap, sc Heerenveen en Ajax meer wedstrijden voor nodig: 181. Zijn doelpunten maakte Huntelaar voor de sc Heerenveen (33) en Ajax (95).

Op de topscorerslijst van de Eredivisie is er nog wel een lange weg te gaan naar de top. Huntelaar staat inmiddels op de 23ste plaats, maar één doelpunt verwijderd van nummer 22 Ove Kindvall. Dit is de top vijf van de topscorerslijst in de Eredivisie:

  1. Willy van der Kuijlen: 311
  2. Ruud Geels: 265
  3. Johan Cruijff: 215
  4. Kees Kist: 212
  5. Tonny van der Linden: 206

De eerste treffer tegen FC Groningen was zijn 250ste doelpunt in competitieverband. In de Duitse Bundesliga (82), Italiaanse Serie A (7) en Spaanse Primera División (8) pikte hij eerder zijn doelpunten mee.

De 35-jarige Huntelaar heeft er vertrouwen in dat hij nog wel een poosje zijn goals zal blijven maken. "Ik voel me niet oud, gewoon lekker. Natuurlijk ben ik wel ouder geworden, maar ik denk dat ik nu zelfs beter en sterker ben dan toen ik 24 was. Meer inhoud heb dan toen. Qua herstel heb ik misschien een dagje langer nodig. Maar als je daar goed op let, is het geen probleem", zei hij na afloop tegenover het mediakanaal van Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner