16.09.2018 16:15

Dit zijn de grootste zeges in uitwedstrijden van PSV

PSV speelde ADO Den Haag zaterdag volledig van de kunstgrasmat in Den Haag: 0-7. Een monsterscore die zelden voorkomt, maar voor de Eindhovenaren is het geen unicum om met dergelijke cijfers te winnen.

FC Den Bosch '67 - PSV: 0-7
Op 19 september 1971 ging PSV op bezoek in De Vliert van FC Den Bosch. De Eindhovenaren zetten een monsterscore neer, net als zaterdagavond in Den Haag. Twee goals van Willy van der Kuijlen, twee van Bent Schmidt Hansen, twee van Oeki Hoekema en eentje van Johan Devrindt zorgden voor de 0-7 overwinning.

PSV eindigde dat seizoen teleurstellend als achtste in de competitie en maakte maar 47 doelpunten. Bijna vijftien procent van de totale doelpuntenproductie werd op die ene avond in Den Bosch gemaakt. FC Den Bosch '67 degradeerde dat seizoen na de zestiende plaats.

Klik hier voor de wedstrijddetails

FC Amsterdam - PSV: 0-7
FC Amsterdam, inmiddels met de naam AFC, speelde in het seizoen 1977/1978 in het Olympisch Stadion in Amsterdam tegen PSV. De Eindhovenaren waren meedogenloos en zetten een 0-7 score neer. Gerrie Deijkers maakt vier doelpunten, René van de Kerkhof twee en Willy van der Kuijlen maakte alleen het openingsdoelpunt.

PSV werd dat seizoen kampioen van Nederland en FC Amsterdam degradeerde.

Klik hier voor de wedstrijddetails

ADO Den Haag - PSV: 0-7
En ook in Den Haag werd er een 0-7 neergezet. Voor rust werd PSV in het zadel geholpen door persoonlijke fouten van ADO, Hirving Lozano en Luuk de Jong profiteerden. In de laatste twintig minuten werd de doelpuntenproductie nog enorm opgevoerd. Hirving Lozano (twee), Luuk de Jong (één), Gastón Pereiro (twee), Erick Gutiérrez (één) en Steven Bergwijn (één) zorgden voor de gedeelde grootste overwinning in een uitwedstrijd ooit.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner