17.09.2018 10:30

Strootmans Marseille start meest productief sinds 1954

Olympique Marseille kent een doelpuntrijke start in de Ligue 1. De Franse club, die met Kevin Strootman in de basis begon, won met 4-0 van EA Guingamp. Marseille scoorde al veertien keer in de eerste vijf duels, iets wat sinds 1954 niet lukte.

In dat jaar startte Marseille namelijk ook geweldig. Liefst zeventien keer vonden de Fransen destijds het net in de eerste vijf speelronden. Toch wist de negenvoudig landskampioen de titel in dat seizoen bij lange na niet binnen te halen. Marseille eindigde op de tiende plaats.

Strootman
Dit seizoen won de Europa League-finalist van vorig seizoen al met 4-0 van Toulouse en met 2-3 van AS Monaco. Tegen Stade Rennes werd het 2-2 en van Nîmes Olympique werd met 1-3 verloren. Het puntverlies was overigens vóór de entree van Kevin Strootman, die deze zomer overkwam van AS Roma.

Tegen Guingamp gaf Strootman zijn eerste assist in Franse dienst. Hij bereidde de treffer van Florian Thauvin voor, die met vijf treffers topscorer is van de Ligue 1. Dat was echter niet het absolute hoogtepunt van de wedstrijd. Die kwam namelijk op naam van Dimitri Payet. De 37-voudig Frans international volleerde vanaf een meter of 25 de bal keihard in het doel.

In de competitie bezet Marseille de derde plaats met tien punten. Koploper Paris Saint-Germain pakte het maximale aantal van vijftien punten uit vijf duels. De Parijse topclub is ook de enige Franse club die vaker scoorde dan Marseille dit seizoen: zeventien keer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner