27.09.2018 09:00

Geconcentreerd PSG heeft grootste voorsprong deze eeuw

Van de laatste zes seizoenen in de Ligue 1 wist het kapitaalkrachtige Paris Saint-Germain liefst vijf keer de landstitel te veroveren. Alleen in 2016/2017 was AS Monaco de grote sta in de weg. Dit seizoen koersen de Parijzenaars weer op het kampioenschap af. 

De orde is weer helemaal hersteld in Frankrijk: Paris Saint-Germain is veruit de beste ploeg van het land. De aanvalsmachine van de Duitse trainer Thomas Tuchel won alle zeven competitiewedstrijden tot nu toe en staat daarom op 21 punten. Drie ploegen delen de tweede plaats: Olympique Lyon, Olympique Marseille en Lille OSC. Zij pakten tot op heden dertien punten. Daardoor bedraagt het gat inmiddels acht punten. Nooit eerder deze eeuw was er zo'n groot verschil tussen de koploper en de naaste achtervolger te melden in de Ligue 1 na zeven speelrondes. 


Lees ook: Hoe vergaat het de nieuwe Eredivisie-spitsen?


Woensdagavond schroefde de ploeg het (doel)puntentotaal nog eens op, door treffers van Edinson Cavani (2), Neymar en Thomas Meunier tijdens het 4-1 gewonnen duel met Stade Reims. Met 24 doelpunten is Paris Saint-Germain overigens met afstand de meest scorende ploeg van de Franse Ligue 1. Olympique Marseille maakte vijf doelpunten minder en staat dus op negentien treffers. Die ploeg heeft wel de topscorer van de competitie in huis: Florian Thauvin met zes goals. De Franse aanvaller houdt Cavani nog maar nipt achter zicht. De Uruguayaan vond vijfmaal het net dit seizoen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner