16.10.2018 11:00

PSV zet (Jong) Ajax al heel 2018 een gigantisch hak

Jong PSV speelde maandagavond op De Herdgang tegen Jong Ajax. De belofteploeg van Dennis Haar zegevierde tegen het team van Michael Reiziger, al ging het met hangen en wurgen. Het werd 2-1 voor de thuisploeg.

Het was het vierde duel tussen de hoofdmacht en/of het tweede elftal van PSV met Ajax op profniveau in 2018 en alle vier de wedstrijden eindigden in een overwinning voor de Eindhovenaren. PSV pakt dus op liefst twaalf punten op de Amsterdammers en zet daarmee de concurrent een gigantisch hak. Tegen geen andere ploeg hebben Ajax en Jong Ajax samen over 2018 zo'n slechte balans. PSV blijkt dus een heuse angstgegner voor de club waar Erik ten Hag hoofdtrainer is van de hoofdmacht.

De vier overwinningen van (Jong) PSV op (Jong) Ajax in 2018:

  • 30 mrt: Jong Ajax – Jong PSV 0-3
  • 15 apr: PSV – Ajax: 3-0
  • 23 sep: PSV – Ajax: 3-0
  • 15 okt: Jong PSV – Jong Ajax: 2-1


 Lees ook: VIDEO: Memphis kiest zijn 5 favoriete Oranje-goals 


Elf doelpunten voor en slechts één treffer tegen, uitstekende cijfers voor PSV. Het is voor de eerste keer sinds de toetreding van de belofteploegen in de Keuken Kampioen Divisie (2013) dat PSV of Ajax vier overwinningen boekte in één kalenderjaar tegen de ander. Voor PSV zal de overwinning van 15 april de belangrijkste zijn geweest, toen de ploeg daarmee ook de landstitel vierde, al smaakte de recente zege in Eindhoven ook bijzonder zoet.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner