29.10.2018 07:15

PSG dankt laatkomer Mbappé en kent beste start ooit

Paris Saint-Germain heeft de geweldige vorm zondagavond nog maar eens onderstreept. De kapitaalkrachtige koploper van de Franse Ligue 1 versloeg Olympique Marseille met 0-2 en is bezig aan een fabelachtig seizoen.

  In één van de vijf grootste Europese competities (Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk) presteerde geen ploeg het ooit om de eerste twaalf wedstrijden van het seizoen ooit te winnen op het hoogste niveau. Paris Saint-Germain heeft nu elf overwinningen in handen, net als Tottenham Hotspur in het seizoen 1960/1961. Tijdens speelronde twaalf speelden The Spurs destijds met 1-1 gelijk tegen Manchester City. De huidige reeks van Paris Saint-Germain is dus een evenaring van de beste seizoensstart ooit van een ploeg uit de beste vijf competities, maar bij een thuisoverwinning op Lille OSC tijdens de volgende wedstrijd krijgt PSG het record alleen in handen. 


  Lees: Debuterende Real-coaches presteren slecht in Clásico 


  Uiteraard was Kylian Mbappé de gevierde man bij de ploeg uit Parijs. De rappe buitenspeler werd nog aan de kant gelaten door trainer Thomas Tuchel, omdat hij te laat was verschenen op de wedstrijddag. Na 63 minuten bracht de Duitse trainer de Franse aanvaller en nog geen vier minuten later maakte Mbappé de 1-0. In de slotfase besliste Julian Draxler het duel door de 2- 0 tegen de touwen te werken.  

   

  Eredivisiepoule
  Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner