02.11.2018 11:15

Ziyech Speler van de Maand: Ajacied ook defensief sterk

Ajacied Hakim Ziyech is verkozen tot beste speler van de Eredivisie van de maand oktober. SC Heerenveen-speler Michel Vlap is uitgeroepen tot Eredivisie talent van de maand. Het tweetal is verkozen op basis van statistieken van Opta. 

Hakim Ziyech
De aanvallende middenvelder annex vleugelaanvaller van de Amsterdammers scoorde voor het eerst in vier opeenvolgende Eredivisieduels voor Ajax. Drie van die vier treffers werden gemaakt in oktober. Mede dankzij de excellerende creatieveling won Ajax relatief eenvoudig van AZ Alkmaar (5-0), sc Heerenveen (0-4) en Feyenoord (3-0). In die drie wedstrijden kreeg de ploeg van Erik ten Hag geen enkele tegentreffer. Daarin had Ziyech ook een aandeel, want volgens Opta was de Marokkaan één van de aanvallendste spelers met de meeste balveroveringen.

Michel Vlap
Hoewel sc Heerenveen ruim onderuit ging tegen Ajax (4-0), kenden de Friezen een goede maand. Vlap was daarin een belangrijke speler. De ploeg won met 5-2 van De Graafschap en van AZ Alkmaar werd met 2-3 gewonnen. De 21-jarige middenvelder is met vier doelpunten topscorer van de maand oktober en pakt na Steven Bergwijn en Angeliño als eerste niet-PSV'er de talentprijs van de maand.

Elftal van de maand: Ajax hofleverancier
Ajax heeft zes spelers in het Elftal van de maand. Het Elftal van de Maand bestaat uit keeper: Onana (Ajax), verdedigers Dumfries (PSV), De Ligt (Ajax), Van der Werff (Vitesse) en Tagliafico (Ajax), middenvelders Schöne (Ajax), Vlap (sc Heerenveen) en Foor (Vitesse) en aanvallers Ziyech (Ajax), Lammers (sc Heerenveen) en Tadić (Ajax).

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner