05.11.2018 12:45

De meest scorende teams van alle Nederlandse divisies

In de Eredivisie is PSV met afstand de ploeg die het vaakst het net vond dit seizoen. In de overige divisies (Keuken Kampioen Divisie, Tweede Divisie, Derde Divisie zaterdag en Derde Divisie zondag) zitten echter twee ploegen die nóg vaker scoorden.

Dat zijn DVS '33 Ermelo en vv Noordwijk, allebei actief in de Derde Divisie zaterdag. De Noordwijkers, die afgelopen seizoen promoveerden vanuit de Hoofdklasse, staan dit seizoen fier bovenaan op het laagste divisie-niveau van Nederland. De ploeg van Kees Zethof verzamelde 27 punten uit de eerste elf wedstrijden en scoorde na de 4-1 overwinning op Harkemase Boys van afgelopen zaterdag al veertig keer dit seizoen. De smaakmaker van de koploper, Denzel James, is bovendien al vastgelegd door Sparta Rotterdam voor volgend seizoen.

DVS '33 Ermelo doet het nog net iets beter dan vv Noordwijk. De Ermeloërs konden namelijk driemaal vaker juichen, zij troffen tot op heden 43 keer het doel. De resultaten van de ploeg van De Veluwe zijn zeer doelpuntrijk. Zo won het 6-0 van ASV De Dijk, versloeg het Eemdijk met 0-9, gaf het FC Lisse een pak slaag (9-1) en was er een doelpuntrijk duel tegen SJC: 6-3. De ploeg van Bert van Hunenstijn kreeg zelf ook eenmaal een flinke dreun te verwerken. Het verloor namelijk met 5-0, niet verrassend van die andere veelscorende ploeg: Noordwijk.

– Tekst gaat door onder de infographic –

Topscorer
Afgelopen weekend kwam DVS '33 tegen HSV Hoek wederom tot flink veel treffers. De ploeg won op eigen veld met 4-2 van de ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen. Grote man bij de thuisploeg was Olivier Pilon, hij scoorde namelijk een hattrick voor de nummer drie van de Derde Divisie. Met dertien doelpunten is hij bovendien topscorer van de competitie, terwijl ploeggenoot Maurice de Ruiter op de derde plaats staat met negen goals. 

Topscorers per competitie in de Nederlandse divisies:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner