06.11.2018 12:00

Lozano incasseert veel schoppen, maar niet de meeste

Hirving Lozano krijgt een hoop schoppen te verduren. De Mexicaanse aanvaller van PSV zag al sinds zijn komst naar de Eredivisie begin vorig seizoen 39 keer geel voor een tegenstander na een overtreding op zijn persoon.

Dat is met afstand het meest van alle Eredivisie-spelers sinds de start van het seizoen 2017/2018. Daar was maandagavond een hoop ophef over op social media, want bij het televisieprogramma Veronica Inside meende tafelgast Johan Derksen dat hij 39 keer een tegenstander een kaart aansmeerde. De overtredingen op Lozano zijn vaak hard, al gaat het soms gepaard met theater bij de door Europese topclubs begeerde speler.

Fortunees Diemers
Dit seizoen ondergaat de 23-jarige Lozano wederom een hoop overtredingen. In de eerste elf wedstrijden misdroegen tegenstanders zich liefst 37 keer aan de vaak ongrijpbare PSV-aanvaller, volgens de statistieken van de Eredivisie. Toch is hij niet de speler die het vaakst een fout moest incasseren. Dat is namelijk Mark Diemers. Scheidsrechters floten dit seizoen veertig keer in het voordeel voor de middenvelder van Fortuna Sittard na een overtreding.

Aanvallers vaak in de fout
Als we kijken naar de spelers die dit seizoen de meeste overtredingen begaan, komen er veel aanvallers voor in dat lijstje. Dat heeft te maken met het feit dat buitenspelacties eveneens worden gezien als overtredingen. Heracles Almelo-spits Adrián Dalmau werd het vaakst teruggefloten, gevolgd door De Graafschap-aanvaller Fabian Serrarens. Zij hoorden respectievelijke 27 keer en 26 keer het fluitje tegen zich gebruikt worden. De verdediger met de meeste overtredingen is Denzel Dumfries, de rechtsback van PSV vergreep zich 23 keer.  

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner