06.11.2018 13:30

Selectie Ajax is fortuin waard, PSV en Feyenoord volgen

Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, werd onlangs geïnterviewd en daarin ging het vooral over de waardevolle selectie die hij heeft samengesteld bij Ajax en waar flink aan getrokken wordt door clubs uit het buitenland.

Het Algemeen Dagblad sommeerde dat de basiself van Ajax bij elkaar ongeveer 250 miljoen euro moet kosten. Daar confronteerde de interviewer van FOX Sports Overmars mee, die met glunderende ogen antwoordde dat hij dat bedrag aan de voorzichtige kant vond. De krant nam alleen de basiself van Ajax op in de totale schatting van 250 miljoen. Kijken we naar de totale selectie van de Amsterdammers, dan wordt die geraamd op 301,45 miljoen euro. 

Ajax is daarmee de enige Eredivisie-club die de grens van driehonderd en zelfs tweehonderd miljoen passeert. De 301,45 miljoen euro is dan ook veel hoger dan de waarde van PSV, dat op flinke afstand volgt van Ajax. De selectie van Mark van Bommel heeft een gezamenlijke waarde van 169,20 miljoen euro. Daarmee houdt het Feyenoord ruim achter zich, dat net als Ajax en PSV een selectiewaarde heeft van meer dan honderd miljoen euro: 102,15 miljoen euro.

De drie duurste selecties van de Eredivisie:

  1. Ajax – €301,45 miljoen
  2. PSV – €169,20 miljoen
  3. Feyenoord – €102,15 miljoen

Klik hier of onderstaande afbeelding om de waardes van alle Eredivisie-clubs te zien:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner