12.11.2018 12:30

Malen en Goppel meest gebruikt als invallers in Eredivisie

Van alle spelers in de Eredivisie wordt Donyell Malen het vaakst gebruikt als invaller. Tijdens de eerste twaalf wedstrijden van dit seizoen werd hij namelijk elf keer door trainer Mark van Bommel binnen de lijnen gebracht.

De enige speler die in de buurt van Malen komt, is Thijmen Goppel. De speler van ADO Den Haag kwam tien keer van de bank als invaller. Op plaats drie volgen de clubs AZ Alkmaar, FC Groningen, SBV Excelsior, sc Heerenveen en Vitesse. Bij die ploegen heeft de speler met de meeste invalbeurten zeven streepjes achter zijn naam staan. In alle andere gevallen brachten trainers maximaal zes of vijf keer dezelfde speler binnen de lijnen. Behalve bij NAC Breda. Trainer Mitchell van der Gaag liet vijf spelers vier keer invallen, te weten Luka Ilić, Gervane Kastaneer, Giovanni Korte, Sydney van Hooijdonk en Arno Verschueren. 

De top 3 van Eredivisie-spelers die het vaakst werden ingebracht: 

  • 11 wedstrijden – Malen (PSV)
  • 10 wedstrijden – Goppel (ADO Den Haag)
  • 7 wedstrijden – Rotario (AZ), Arias (Emmen), Mendes Moreira (FC Groningen), Mahmudov (Excelsior), Van Amersfoort en Van Bergen (Heerenveen), Darfalou (Vitesse)

Met het inbrengen van Malen doet Van Bommel vaak een goede zet. De rappe vleugelaanvaller brengt met zijn entree extra elan binnen de ploeg. Zo ook afgelopen zaterdag toen PSV richting een driepunter afstevende tegen De Graafschap. Invaller Malen stond een kwartier binnen de lijnen of hij kwam alweer op het scorebord, zijn derde treffer van het seizoen. Bij PSV hebben de invallers van PSV van alle Eredivisie-clubs het grootste aandeel in doelpunten, negen stuks in totaal. Zo scoorde ook Érick Gutiérrez drie keer als invaller.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner