15.11.2018 16:00

Wie zijn de creatiefsten van de traditionele top drie?

Nu de Eredivisie voor een derde voorbij is, is het een mooi moment om terug te blikken op de eerste twaalf wedstrijden. Welke spelers van de traditionele top drie (PSV, Ajax en Feyenoord) zijn de grootste creatievelingen?

PSV
Van de drie topclubs geeft de topkeypasser van PSV de minste beslissende passes. Hirving Lozano produceert gemiddeld 2 keypasses per wedstrijd. Vorig seizoen was hij ook de PSV-spelers met de meeste keypasses, toen gemiddeld 2,6 per wedstrijd. De grootste dribbelaar bij de Eindhovenaren is Steven Bergwijn. Vorig seizoen had hij 2,3 succesvolle dribbels per wedstrijd, dit seizoen zijn dat er 3. 

Ajax
Hakim Ziyech gaf vorig seizoen de meeste keypasses van de hele Eredivisie: 4,2 per wedstrijd. Dat waren er 0,6 meer dan sinds de start van 2018/2019. Ook is hij momenteel de Ajacied met de meeste dribbels per Eredivisie-optreden: 2,5 stuks. Vorig seizoen moest hij die eer overlaten aan de Braziliaan David Neres. De vleugelaanvaller dribbelde toen 3,6 keer per duel. 

Feyenoord
Bij Feyenoord neemt Steven Berghuis alle creatieve taken op zich. De vleugelaanvaller was vorig seizoen bij de Rotterdammers al degene met de meeste keypasses en dribbels, dat is dit seizoen niet anders. Waar hij vorig seizoen nog 2,1 keypasses per duel gaf, zijn dat er nu iets minder: 2 per wedstrijd. Ook qua dribbels is hij er iets op achteruit gegaan: 2,5 om 1,7 dribbels per optreden. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner