26.11.2018 07:45

MLS-spits Martínez met meeste treffers in 1 seizoen

In de halve finale van de Major League Soccer heeft Atlanta United FC uitstekende zaken gedaan. De Amerikaanse ploeg versloeg in de heenwedstrijd van de halve finale New York RB met duidelijke cijfers: 3-0.

De grote man dit seizoen bij Atlanta United FC is de Venezolaan Josef Martínez. De doelpuntenmaker wist al de meeste treffers ooit te maken in de reguliere competitie, maar met het openingsdoelpunt tegen New York RB (video onder) overtrof hij het 22 jaar oude record van Roy Lassiter. Laatstgenoemde deelde het record vanwege zijn 33 treffers in één seizoen, maar is nu gepasseerd door Martínez. De spits van Atlanta United FC staat nu op 34 doelpunten.

Meeste doelpunten in de MLS + play-offs in één seizoen:

  1. 34 goals – Josef Martínez (Atalanta United, 2018)
  2. 33 goals – Roy Lassiter (Tampa Bay Mutiny, 1996)
  3. 32 goals – Carlos Ruiz (LA Galaxy, 2002)
  4. 31 goals – Bradley Wright-Phillips (NY Red Bulls, 2014)

Na de onderbreking zorgden Franco Escobar en Héctor Villalba ervoor dat de return over vijf dagen bijna niet meer fout kan gaan voor Atlanta United FC. De winnaar van het tweeluik treft in de eindstrijd de winnaar van het duel uit Portland Timbers en Sporting Kansas City. De eerste wedstrijd tussen die ploegen eindigde zoals die ook begon: 0-0.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner