05.12.2018 07:45

In Van Donge & De Roo Stadion vallen de meest goals

Met gemiddeld 3,4 doelpunten per wedstrijd is het een zeer doelpuntrijk seizoen in de Eredivisie. De laatste tien seizoenen werd dat aantal niet gehaald in de Nederlandse competitie. De supporters van SBV Excelsior worden het meest verwend met goals.

In totaal vielen er 37 doelpunten in Kralingen (gemiddeld 4,64 per duel), al waren vooral de bezoekers op schot in het Van Donge & De Roo Stadion, het onderkomen wat vooral bekend is als Woudestein. Vijftien doelpunten werden namelijk gemaakt door spelers van SBC Excelsior, terwijl de bezoekende ploegen in totaal 22 keer het net vonden. Vooral Ajax juichte vaak bij de Rotterdamse club, want begin november werd het nog 1-7 voor de ploeg van Erik ten Hag.

De meest doelpuntrijke duels in het stadion van Excelsior:

  • 1-7 – vs. Ajax
  • 3-3 – vs. sc Heerenveen en FC Utrecht
  • 2-4 – vs. ADO Den Haag en FC Groningen

Achter SBV Excelsior volgen de stadions van sc Heerenveen en Heracles Almelo als plekken waar het meest wordt gescoord: 4,29 goals per duel. Dat alles blijkt uit het onderzoek van het Algemeen Dagblad. De 4,29 staat in schril contract met het lage aantal treffers in Alkmaar. In het AFAS Stadion werd dit seizoen in zeven wedstrijden negentien keer het net gevonden, wat zorgt voor een gemiddelde van 2,71 doelpunten per wedstrijd. Dat is veruit het minst van alle Eredivisie-clubs.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner