06.12.2018 16:00

Ajax-duo verkozen tot Speler en Talent van de Maand

Ajax-verdediger Nicolás Tagliafico is door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand november. De linkervleugelverdediger zag zijn ploeggenoot, Noussair Mazraoui, aan de rechterzijde van de verdediging uitgeroepen worden te Talent van de Maand.

De maand november was een goede voor de Amsterdammers met overwinningen op Willem II (2-0), SBV Excelsior (1-7), NAC Breda (0-3) en ADO Den Haag (5-1). Liefst zeventien keer vond de ploeg van Erik ten Hag het net, terwijl het zelfs slechts twee treffers hoefde te incasseren. Mede door die reeks is Ajax dichterbij PSV gekomen. Het gat tussen beide ploegen bedraag nu twee punten.

Tagliafico
De Argentijnse international van Ajax droeg in verdedigend opzicht zijn steentje bij, maar ook aanvallend was hij van grote waarde voor zijn ploeg. Uit de cijfers van statistiekenwebsite Opta blijkt dat Tagliafico elf kansen te wist creëren, zeven succesvolle voorzetten afleverde en 22 balcontacten noteerde in het vijandelijke strafschopgebied. Tijdens de duels met Willem II, SBV Excelsior en NAC Breda gaf hij in elk duel één assist, tegen ADO Den Haag was hij zelf verantwoordelijk voor een doelpunt.

Mazraoui
Aan de andere kant van de verdediging imponeerde Mazraoui eveneens. Met zijn zijn goede dribbels (veertien waarvan elf succesvol) en zijn succesvolle passes (een passnauwkeurigheid van 89%) viel hij in positieve zin op. Daarnaast won de Marokkaanse international meer dan de helft van zijn duels met de tegenstander: 21 van de 36. 

Eerdere maandwinnaars:

Oktober

  • Speler van de Maand: Hakim Ziyech
  • Talent van de Maand: Michel Vlap

September

  • Speler van de Maand: Kristoffer Peterson
  • Talent van de Maand: José Angeliño

Augustus

  • Speler van de Maand: Robin van Persie
  • Talent van de Maand: Steven Bergwijn 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner