08.12.2018 12:18

Ten Cate begint toch nog aan zestiende club

Henk ten Cate heeft een nieuwe klus als trainer gevonden: de 63-jarige Amsterdammer gaat aan de slag bij Al Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten. Dat wordt zijn zestiende club in de voetballerij.

In 1988 begon Ten Cate als assistent-trainer bij Go Ahead Eagles, waar Fritz Korbach hoofdtrainer was. Het was de start van een carrière langs vele clubs. Heracles Almelo, Sparta Rotterdam, Vitesse, KFC Uerdingen 05, MTK Hungaria, NAC Breda, FC Barcelona, Ajax, Chelsea, Panathinaikos, Al Ahli Dubai, Umm-Salal, Shandong Luneng en Al Jazira Club deden vervolgens één of meerdere keren een beroep op hem. Al Wahda wordt aan die lijst toegevoegd.

Al Wahda staat vijfde in de UAE Arabian Gulf League. In die competitie speelt ook de vorige werkgever van Ten Cate: Al Jazira Club. Met die club werd hij landskampioen en bereikte hij de halve finale van het WK voor clubs. Real Madrid was in die strijd te sterk: 1-2.

Toch weer een klus
Na het avontuur met Al Jazira Club zei Ten Cate geen nieuwe club meer te doen: zijn trainersloopbaan was voorbij. "Dit is het. 47 jaar in het voetbal is erg lang. Ik denk dat het genoeg is geweest", zei hij destijds. Ruim een half jaar later begint hij toch nog aan zijn zestiende club.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner