10.12.2018 14:00

Matchwinner en Heerenveen-talent slechtst beoordeeld

Arno Verschueren liet het stadion van NAC Breda zondagavond ontploffen. De Belgische middenvelder maakte vijf minuten voor het eindsignaal de 2-1 tegen Vitesse en bezorgde de Brabantse club zodoende de drie punten.

Om dat gegeven kan Verschueren nu even niet meer stuk in Breda, maar eigenlijk speelt de oud-speler van KVC Westerlo een belabberd seizoen. Van alle spelers in de Eredivisie wordt hij namelijk het slechtst beoordeeld. De 21-jarige Belg heeft een gemiddelde cijfer van 5,33 op de Spelersranking van Voetbal.com. Dat cijfer is een gemiddelde van de beoordelingen die de Nederlandse media De Telegraaf, Algemeen Dagblad en Voetbal International wekelijks geven. Er zijn alleen gemiddelde cijfers voor spelers die minimaal vijftig procent van de wedstrijden hebben gespeeld (minstens acht duels dus) en daarin ook een cijfer hebben ontvangen (minimaal een half uur speeltijd).

Floranus geen Dumfries
De voorlaatste speler die de slechtste beoordeling te pakken heeft, is sc Heerenveen-rechtsback Sherel Floranus. De twintigjarige vleugelverdediger heeft een gemiddelde cijfer van 5,34 en doet het dus maar 0,01 beter dan Verschueren. Werkgever sc Heerenveen hoopte met Floranus de opvolger van Denzel Dumfries in huis te hebben gehaald. Die Oranje-international werd anderhalf jaar geleden gekocht van Sparta Rotterdam en na een fantastisch seizoen doorverkocht aan PSV. Floranus, bezig aan zijn eerste seizoen bij sc Heerenveen, stapte eveneens over van Sparta Rotterdam, maar hij kon nog geen potten breken. 

De vijf slechtst beoordeelde Eredivisie-spelers:

  1. Verschueren (NAC Breda) – 5,33
  2. Floranus (sc Heerenveen) – 5,34
  3. Sporkslede (NAC Breda) – 5,36
  4. Mets (NAC Breda) – 5,37
  5. Hrustić (FC Groningen) – 5,38

Klik hier of op onderstaande afbeelding om per Eredivisie-club de best en slechtst beoordeelde speler te bekijken.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner