11.07.2019 12:00

'El Loco' scherpt eigen wereldrecord aan met 29e club

Sebastián Abreu weet van geen stoppen. De Uruguayaanse aanvaller, inmiddels 42 jaar oud, heeft een contract getekend bij Boston River. De club uit zijn geboorteland is alweer de 29e werkgever in de loopbaan van Abreu.

Daarmee is hij wereldrecordhouder, want nooit stond een voetballer bij zoveel verschillende clubs onder contract. Abreu staat ook in het Guinness Book of World Records als meest getransfereerde voetballer ooit. In 2018 nam hij het record over van Duitser Lutz Pfannenstiel (25 clubs). Abreu kwam de afgelopen tijd uit voor het Chileense Deportes Magallanes, het Braziliaanse Rio Branco - RS en Santa Tecla FC uit El Salvador. Daar combineerde hij de baan van speler en trainer. Bij Boston River gaat Abreu, die de bijnaam El Loco (De Gek) draagt, op het hoogste niveau spelen. De club staat namelijk negende in de Uruguyaanse Primera División.

Eind vorige eeuw stond de veteraan onder contract bij Deportivo La Coruña uit Spanje. Nog één keer keerde hij terug voor een avontuur in Europa, toen hij een half jaar voor Real Sociedad speelde. De overige periode van zijn carrière was altijd buiten Europa. Dat was in het begin van zijn loopbaan vooral in Mexico, later in Zuid-Amerika. Ook speelde hij voor Beitar Jerusalem uit Israël. Dat land voetbalt in de Europese kwalificatiezone, maar is gelegen Azië. Abreu speelde zeventig interlands en scoorde daarin 26 keer. Hij was actief op de WK's 2002 en 2010 namens Uruguay.

Klik hier om naar de spelerspagina van Abreu te gaan en al zijn clubs te zien. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner