18.12.2018 08:00

Wie wordt de beste Eredivisie-ploeg van 2018?

Met nog één speelronde te gaan aankomend weekend is het Eredivisie-jaar 2018 bijna in zijn geheel afgesloten. Koploper PSV en naaste belager Ajax gaan samen uitmaken wie zich de beste van dit jaar mag noemen.

Sinds januari 2018 pakte PSV, dat vorig seizoen de landstitel won, de meeste punten. De ploeg van Mark van Bommel, die in de zomer het stokje overnam van de naar Fenerbahçe SK vertrokken Philip Cocu, verzamelde in totaal 82 punten. Daarbij moet gezegd worden dat de ploeg na de landstitel de touwtjes iets liet vieren en nog driemaal gelijkspeelde. Anders had PSV ongetwijfeld een hoger puntenaantal gehad. 

Ajax deed het maar net iets minder dan de landskampioen uit Eindhoven: de Amsterdammers staan op 81 punten. Sinds de komst van Erik ten Hag bij Ajax, is er geen coach die meer punten pakte dan Ten Hag in de Eredivisie. Als PSV aankomend weekend thuis van AZ Alkmaar wint, is het de beste ploeg van 2018. Ajax speelt de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht en kan alleen over PSV heenwippen als laatstgenoemde ploeg punten verspeeld.

Zwolle zeer matig
PEC Zwolle presteert veruit het slechtst van alle teams die in 2017/2018 én 2018/2019 actief waren in de Eredivisie. Met 26 punten staat het stijf onderaan. Ter vergelijking: Fortuna Sittard en Roda JC, die allebei maar zestien Eredivisie-wedstrijden in 2018 speelden, pakten slechts zeven punten minder dan de ploeg van John van 't Schip.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner