19.12.2018 13:00

FC Groningen geeft het vaakst voorsprong uit handen

Op voorsprong komen is voor de meeste Eredivisie-ploegen vaak een goed teken. Voor FC Groningen is dat echter niet het geval. Van alle teams uit de Eredivisie verloren zij het vaakst een wedstrijd waarin ze eerder nog de leiding hadden. 

Het overkwam de ploeg van Danny Buijs afgelopen weekend nog. Mimoun Mahi had FC Groningen een paar minuten voor tijd op 1-0 gezet tegen FC Emmen. De ploeg uit Drenthe liet het daar niet bij zitten en door twee doelpunten van spits Nicklas Pedersen in de slotseconden van de wedstrijd, boog FC Emmen de stand om naar een 1-2 overwinning. Ook tegen AZ Alkmaar (1-3), Heracles Almelo (4-1) en PSV (1-2) kwam het op voorsprong, maar stapte FC Groningen toch als verliezende partij van het veld. Als FC Groningen die duels niet had verloren maar had gewonnen, stond het nu met met twaalf punten meer op de vijfde plaats.

Eredivisie-teams die het vaakst verloren na een voorsprong:

  1. FC Groningen – 4 wedstrijden
  2. AZ Alkmaar – 3 wedstrijden
  3. PEC Zwolle, NAC Breda – 2 wedstrijden

Voorsprong = winst voor 4 teams
Elke keer als De Graafschap dit Eredivisie-seizoen op voorsprong komt, sluit het dat duel af met een overwinning. De Superboeren kwamen in de voorgaande zestien duels in drie wedstrijden op voorsprong. Dat gebeurde tegen Feyenoord, Willem II en SBV Excelsior en alle drie de duels leverden een overwinning op voor de hekkensluiter van de Eredivisie. De Rotterdammers werden met 2-0 verslagen, Willem II verloor met 2-1 en SBV Excelsior met 4-1. Net als De Graafschap wonnen ook PSV, Ajax en ADO Den Haag alle wedstrijden waarin zij op voorsprong kwamen: respectievelijk vijftien, veertien en vijf duels.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner