22.12.2018 15:58

NAC maakt gebruik van uitzonderlijk veel spelers

Trainer Mitchell van der Gaag is in zijn eerste seizoen nog duidelijk zoekende bij NAC Breda. Hij deed in de Eredivisie een beroep op 27 spelers, het hoogste aantal van de competitie. Ook over heel 2018 staat NAC bovenaan.

Het begin van het seizoen was al veelzeggend. In de eerste vier duels stonden er bij NAC vier verschillende keepers onder de lat. Mark Birighitti begon als eerste doelman, maar moest vijf keer vissen tegen AZ. Hij werd gelijk gepasseerd en Arijanet Murić werd vervolgens tussen de palen geposteerd, maar die werd na één wedstrijd tegen De Graafschap teruggeroepen door Manchester City. Karol Niemczycki stond in het derde duel van NAC onder de lat, maar al gauw werd Benjamin van Leer toch eerste keeper in Breda. Zo liep de teller snel op naar 27 spelers die dit seizoen in actie kwamen voor NAC.

Niet alleen in het huidige seizoen gebruikte NAC de meeste spelers, ook over kalenderjaar 2018 staat De Parel van het Zuiden bovenaan wat betreft ingezette spelers. Liefst 41 spelers droegen het shirt van NAC. Alleen FC Utrecht (45 in 2014) en PSV (43 in 1998) gebruikten er ooit meer in één jaar.

Koch vormt de uitzondering
Toch is er één speler om wie Van der Gaag dit seizoen niet heen kan: Menno Koch. Hij speelde in alle zestien speelronden het maximale aantal minuten (1440). Ook Mikhail Rosheuvel en Mitchell te Vrede kwamen alle wedstrijden in actie, maar zij werden minimaal één keer vroegtijdig naar de kant gehaald.

Sydney van Hooijdonk is de speler met de minste minuten voor NAC. Hij kreeg weliswaar speelminuten in vijf wedstrijden, maar komt opgeteld maar tot veertien minuten. Zijn invalbeurten waren telkens van erg korte duur. Klik hier voor het complete overzicht van het aantal speelminuten.

Aantal spelers waar de clubs dit seizoen een beroep op deden:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner