24.12.2018 11:00

Dolberg kent productiever seizoen dan onder Bosz

Na een flitsende start van Kasper Dolberg belandde hij in een moeilijke periode. De aanvaller van Ajax kreeg een zware blessure, maar is inmiddels weer helemaal terug. Tegen FC Utrecht (3-1) speelde hij sterk en scoorde hij wéér.

"Dit was mijn beste wedstrijd van 2018", liet de Deense spits overtuigend weten aan De Telegraaf na afloop van het duel met FC Utrecht. De 21-jarige Ajacied was als aanspeelpunt belangrijk tegen de Domstedelingen en maakte alweer zijn zevende treffer van dit Eredivisie-seizoen. Daarvoor had hij elf wedstrijden (695 minuten) voor nodig. Vergeleken met de voorgaande seizoenen bij Ajax, waaronder zijn indrukwekkende seizoen onder Peter Bosz, is hij momenteel bezig aan zijn meest productieve voetbaljaargang.

Productiviteit van Kasper Dolberg in de Eredivisie:

Kijken we naar alle Eredivisie-spitsen in het huidige seizoen met meer dan vierhonderd minuten in de benen, dan hoeft Dolberg slechts één speler voor zich te dulden als het gaat om meeste doelpunten per negentig minuten: ploeggenoot Klaas Jan Huntelaar. De ervaren Ajax-aanvaller scoorde dit seizoen eenmaal vaker dan Dolberg (acht goals) en had daarvoor 769 minuten nodig. Dolberg moet dus zijn concurrent voor zich dulden, maar blijft wel nipt Eredivisie-topscorer Luuk de Jong voor.